logo kombucius

Ce este Kombucha?

Kombucha este o băutură obținută prin fermentarea ceaiului îndulcit, cunoscută din antichitate ca „Elixirul Nemuririi”. Legenda povestește despre împăratul Quin în 221 î.Hr. care având probleme de sănătate a chemat la curte pe Doctorul Kombu, care i-a dat să bea un „ceai dintr-un recipient în care era ceva ca o ciupercă”. După ce și-a revenit, în semn de mulțumire, împăratul a numit băutura miraculoasă Kombu-Cha (ceaiul lui Kombu) care a devenit destul de populară în China și a rămas în istorie ca și „ceai de ciupercă”.

Ciuperca magică este de fapt SCOBY, o cultură simbiotică de drojdii și bacterii care trăiește într-o membrană de celuloză, rezultată în urma fermentației. Băutura conține foarte mulți acizi organici care sunt sintetizați în mod natural de către ficat cu rol în detoxifierea organismului precum și cultura vie de kombucha care are rol probiotic și antiinflamator la nivel intestinal.

Această băutură 100% naturală, vegană, fără alcool are multiple efecte benefice asupra organismului și este o alternativă mai sănătoasă la băuturile răcoritoare.

Bună, eu sunt Cătălin

KOMBUCIUS este rezultatul pasiunii mele pentru kombucha.

Totul a început în 2016 când mi-am dezvoltat cunoștințele pe mai multe arii și interese precum antreprenoriatul, economie, politică fiscală, și chiar și procesul de producere al berii. După ani de experimentare cu producerea berii, în 2020 am dat de o băutură numită kombucha.

Într-o zi, am decis să fac kombucha și să văd cum este. Gustul mi s-a părut interesant, și încet am început să beau și să fac kombucha în fiecare zi. Am observat că mănânc și dorm mai bine de când am încorporat kombucha în dieta mea, și am ales să mă documentez mai mult în privința acestei băuturi.

Am ajuns să văd clipuri cu fabrici de kombucha și cu întreg procesul de fermentare și îmbuteliere, lucru care m-a inspirat să-mi deschid propria fabrică. În octombrie 2020 am început să caut un spațiu pentru fabrică, să cer îndrumare pentru autorizare, și să deschid firma. În decembrie am lansat oficial KOMBUCIUS.

În ianuarie 2021 am amenajat spațiul și am cumpărat echipamentele, iar în aprilie am făcut primele loturi de test care au permis autorizarea producției. În final, primele loturi pentru vânzare au fost produse în iunie.

Din iulie 2021 puteți găsi sticlele KOMBUCIUS în vânzare. Acum KOMBUCIUS se găsește în multe locații predominant local. Facem livrări în toată țara și căutăm parteneri de distribuție.

În timpul liber după servici când nu petrec timp cu fata mea, mă găsiți în fabrică la îmbuteliat, etichetare, livrare, sau făcând conținut pe Facebook și TikTok.

KOMBUCIUS e multe lucruri la un loc așezate în straturi de profunzime, cu emoții plăcute și neplăcute, vise, speranțe, dezamăgiri, reușite și eșecuri, îmbunătățire constantă, oameni, lucruri, locuri noi descoperite în nesfârșită călătorie a vieții.

Vă mulțumesc,
Cătălin Tilvescu

Kombucha artizanala, obtinuta prin proces natural de fermentatie, non alcoolica, vegana cu efecte benefice asupra organismului.